Sam Lodder

Advocaat

In 2003 is Sam Lodder strafrechtelijk afgestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn studie heeft Sam Lodder opgedaan als griffier bij de rechtbank in Rotterdam. Sinds 2004 is Sam Lodder werkzaam als advocaat. Vanwege zijn voorliefde voor het strafrecht en het psychiatrisch patiëntenrecht is Sam Lodder zich daar meer en meer in gaan specialiseren. Inmiddels staat Sam Lodder alleen nog maar cliënten bij op het gebied van het strafrecht en psychiatrisch patiëntenrecht en hij mag zich daardoor dan ook met recht een gespecialiseerde advocaat noemen. In zijn dagelijkse praktijk behandeld Sam Lodder allerlei soorten strafzaken. Hierbij kan gedacht worden aan kleinere strafzaken zoals het rijden onder invloed en kleinere vermogensdelicten alsook aan grotere zaken zoals (vastgoed) fraude, gewelds – en drugsdelicten. Zowel particulieren als bedrijven worden hierin bijgestaan.

De werkzaamheden in het psychiatrisch patiëntenrecht houden in het bijstaan van personen die op grond van de Wet Verplichte GGZ of de Wet Zorg en Dwang te maken krijgen met gedwongen vormen van zorg zoals bijvoorbeeld het gedwongen worden opgenomen in psychiatrische ziekenhuis.

In de periode van 2014 tot juli 2020 is Sam Lodder partner geweest bij LANS Advocaten in Capelle aan den IJssel. Sinds juli 2020 is Sam Lodder als partner verbonden aan Özveren Lodder Advocaten in Rotterdam.

Rechtsgebieden

Sam Lodder heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Psychiatrisch Patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.