Bedreiging

Bedreiging is een zogenaamd uitingsdelict. Bedreiging is strafbaar gesteld in art. 285 Wetboek van Strafrecht. Onder bedreiging wordt verstaan het dreigen met fysiek geweld of de dood tegen een persoon, diens naasten of eigendommen. Afhankelijk van de soort bedreiging kan de maximumstraf oplopen tot 8 jaren gevangenisstraf.

Naast bedreiging kent de wet nog andere zogeheten uitingsdelicten. De meest bekende is discriminatie, welke strafbaar is gesteld in art. 137d Wetboek van Strafrecht. Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen vanwege bepaalde kenmerken zoals afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte. Afhankelijk van de omstandigheden kan de maximumstraf voor discriminatie oplopen tot 2 jaren gevangenisstraf.

Als u of iemand in uw omgeving verdacht wordt van het hebben van bedreiging of een ander uitingsdelict is het belangrijk om een advocaat in te schakelen met verstand van zaken. Özveren Lodder Advocaten heeft veel ervaring met de behandeling van strafzaken, waaronder ook met de behandeling van uitingsdelicten. Neem contact met ons op voor bijstand en advies.